Pages

Followers

Tuesday, 24 March 2015

Big Dreams

Posted by yuriz at 02:41
Reactions: 
0 comments
March...agak penat sikit..nape? sbb my son xsht...seminggu lebih gak dia batuk2 n demam.. as a mom xleh duk diam la bila baby sakit..tido mlm pn xlena..sian tgk dia...now mama dia lak ni sakit2 badan..hahhaa..harap2 xdemam la..takot jangkit kat baby lak...doc2 ckp baby oremature cepat sangat kena virus sbb sistem imun xkuat..huhu..

Skang ni aku dh jadi suri rumah sepenuh masa...wlpn ambik masa untuk membiasakan diri ngn keadaan x keje..hahha..agak penat jg baby..yela 1st baby..xda pengalaman byk..hahhaa..tp syok  bila tgk anak gelak, nanges, bcakap2 ngn kite wlpn xtau apa pn dia ckp..hahha..rasa penat terus hilang bila tgk dia tido dgn lena..senyum..auuww..x tergamba perasaan tue...

u're my big hero dear...

disebabkan dh xkeje...so tgh berusaha untuk menambah pendapatan fmly kecik aku ni..so memulakan operasi business online kat fb, ig..hahhaa mn2 medium yg blh aku buat bisness la..yela nk harapkn gaji hubby je..kesian lak kat dia..bkn aku x bersyukur...sgt2 bsyukr dgn rezeki yg diberi..cuma mahu meringankan beban en.somi...lebih2 lg aku ni suka shopping online..hahaha...skang ada baby..menjadi2 la beli brg utk baby..kahkahkah

1st bisnss online aku azie..mnjadi agent utk tudung dia..agak slow, yela 1st time bsnss kn..xtau pape..tp still bjalan lg...

2nd bsnss pn tudung gak...tp yg ni aku jadi Stokis untuk Raudhah.my..tudung2 dia cantik habaq ang...kalau aku tau mmg aku pakai tudung dia ms aku kawen dlu..hahaha...melepas.. sesapa berminat boleh la cek my FB https://www.facebook.com/yuthmirul.hidayah & my ig @YUTHMIRUL

3rd bsnss jual kacang...kacang bes tau..OVEN BAKED NUT..yg ni partner ngn my big sister..hehe

4th bsnss kain saree...yg ni bakal dilancarkan..hehe..yg ni aku jd dropship jer...

banyaknye perancangan...insyaALLAH dipermudahkan segalanye...






p/s: aku bukan insan yg sempurna... Ahmad Isyraf is my everything...

Tuesday, 10 March 2015

Kembali Lagi...

Posted by yuriz at 16:38
Reactions: 
0 comments
Tue, 10 March 2015


Im back bebeh..hahha
setelah sekian lama x update blog...
skang aku dah kawen n dah ada ank sorng...
AHMAD ISYRAF BIN AHMAD FARIZ....we love u sayang...muahhh


p/s: anak dh nanges..out dlu..peace yoo!!!

Saturday, 5 October 2013

Gamba kawen br ready....

Posted by yuriz at 15:12
Reactions: 
1 comments
10.08.2013 + 11.08.2013 + 13.08.2013

Malam Akd Nikah (11.08.2013)....sah mnjadi isteri Ahmad Fariz Abdul Hamid

Majlis Sanding (11.08.2013)

Majlis Bertandang...belah laki lak (13.08.2013)

Outdoor at Masjid Kg. Laut

Kena tinggal ngn family....
Credit to: Faizan Zainal = Faizan Zainal's Photography

p/s: ada bini pn g lepak ngn mmbe jgk.....ohh  goshhhh 
 

Monday, 29 July 2013

Single..untuk beberapa hari lagi

Posted by yuriz at 00:34
Reactions: 
0 comments
the above matter refers... aceehhh skema tuh ayat sejak keje lawyer firm nih...hahhaha
sebulan dua ni agak penat sbb duk kejar masa utk siapkan sume keje aku sblom aku bercuti panjang utk KAWEN lerrrr!!! smpai kadang2 aku xda masa pn nk pikir psl wedding aku...ari sbtu pn aku keje,,fariz pn ckp aku workaholic...sbnrnye x pn...aku mmg stress nk siapkn sume keje dlm satu masa..hahahha
stress fikir psl duit lg...stress nk shopping lg..hahahha
tp arini agak sonok sbb dpt kua ngn mmbe aku yg agak lama dh xjmpe..heheh tentu la farra n arfeng...xda dh mmbe aku yg lain kot..kahkahkah...ktorng bbuka kat sushi king je td..mkn slow2 sbb feng smpai lewat dr lipis..jemm wooo... mkn smbil gelak2..pastu duk cite time kat penang dlu....pastu shopping ckit2..hahha...lps tu jeles ngn farra sbb dia dpt bf muda...kahkahkahkah..gelak jer memanjang...xperlu nak igt keje yg bertimbun timbun...ahhh best nye skali skala dpt kuar ngn mmbe kan...bkn slalu pn..dorng ajak kua bsama sblom aku jadi bini org...nt dh ssh dh nak lepak2 mcm tu..hehhee...katanye mereka.
Duit habis tp hati senang..hahahha


p/s: bersedekah la selagi mampu...sbb balasan dari ALLAH lagi x ternilai banyaknye...

Monday, 29 April 2013

hepi Belated biRthdaY...to me!!

Posted by yuriz at 23:28
Reactions: 
2 comments
hehe...dah lama giler rasanye aku x type pape kat sini..MALAS!!..hahahha
seperti tajuk di atas..ecece...skema ayat kn...almaklum la aku keje kat lawyer firm kn..hahhaha
tp bkn sbg lawyer yer..hehhe..kerani bertauliah jer..hehhee
sbnrnye dh lama aku nak stori stori kat cnie,,,tp aku busy tmbah lak lptp nie asyik buat hal je ngn aku...dh tua la kot..hahha..n aku homeless..kahkahkah
xda la..cuma aku pindah randah ikot suka aku nk duk mn..hehehhe...kdg2 duk umah mkcik or kakak fariz...x pon aku stay umah mmbe aku..hehehe..tu jela..nk best blk umah mak sepupu aku..ngehngehngeh
15 april aritu aku smbt bday aku ngn my fiance...ktorng smbt awal ckit sbb 15 april tu ari senin..KEJE!!! spt biasa mood aku xbaik or moody bila P time kn..so semua xkena....bila moody nie org xbuat salah pn kena marah..so nasib korng la...xblh la nk mrh2 i tau..i xminta pn semua ini terjadi..kihkihkih
disebabkan kata2 ku yg xbape nak best kat fiance cth nye "xbest la bday kali nie"...ngeeee
so aku pnye fiance bt surprise present utk aku....ari jumaat kot...slps aku abis keje dia datang ambik aku tmpat keje...disebabkan aku takot tunggu kat opis aku magrib2 pastu sorng2 lak tuh...so aku ttp opis n tunggu kat bwh jer..agak lama laaaaa aku tunggu...mmg nak mrh nie...tp sebaik sahaja aku nk call dia n marah2...baru la nmpk batang hidung fiance aku nie...X JADI NAK MRH OK!!!...kenapa aku xjadi nak mrh??? sbb aku mmg rindu dia(jgn muntah ok..haha) n satu lg sbb AKU NK BALIK KG MLM TUH...kahkahkah....mmg dh lama pn aku xblk..rindu wehh ngn famly aku...so smbil2 tunggu kul 11pm..dia ajak la aku lepak kat secret resepi kat area tmpat keje aku je..so msk dlm SR..n ada la satu meja kosong tp ats meja tu ada 1 slice kek...fiance aku soh duduk citu....aku ckp la kat dia ada kek yg xmakan lg..myb dh ada org duduk citu kot...kite cari meje lain la...dia kata xpe kite duduk jer citu...ok la ..smbil nk duduk tu aku angkat tgn kat waitress utk bersihkn meja...tp aku pelik sbb sume duk pandang aku..kehkeh..tetiba aku terfikir adakah kek ini utk aku!!! WoW~~~ smbil tgk kat fiance aku..tersengihhh n dia ucap happy birthday kat aku...baru la aku btl2 yakin mmg utk aku..hahahhaha...
ohhh pic tu dlm nset fiance aku ler...alaaaaaaa..br je nk upoad..huhu

aku dapat adiah....nset yg boleh main candy crush saga~~ tq sayam muah muah

dekat rumah di kampung
 
makcik aku yg masak nie...khas utk bday aku n ank buah aku naufal..sbb bday kami sama tarikh "15 april"

nasi minyak kata dorng

 
muhammad ariff naufal..hehe




 begitu la alkisahnye....

sblom aku balik ke kl...aku ada terjumpe sorng uncle n aunty nie..org cina ye...dorng pn naik bus sm ngn aku gak...smbil2 tunggu bus ktrong borak2 la...
borak2 psl mngundi...dia tnye aku balik ke x nnt....siap bg nasihat lg soh mngundi...tjawab tue katanye la...
last skali tnye aku ngundi apa..kahkahkah...
aunty tu ada ckp la kat aku..dia selesa pemerintah kelantan skang...dia xnak tukar kerajaan kelantan...buat apa nk ssh2 kn diri utk tukar yg lain jika kite dh selesa..bukan xda pembangunan pn kat cni...dia benci pabila pihak media n org luar mmburuk2 kan kelantan...ok aku rs semua org kelantan akn rs begitu bila pihak lain buruk2 kan negeri kami....
aku mmg terharu..n byk yg kami berbual...smbil berfikir..kenapa org kafir blh hormat ulama'...tp org islam sendiri mmbuat fitnah mencaci ulama'(sedih aku)
so...aku akn balik utk mngundi biar la bos xbagi cuti pn ari isnin..aku ttp balik utk mnjalankan tjawab aku sbg rakyat kelantan...aku bangga jadi rakyat kelantak..Takbir!!  ngee~~ semangat x?hahahhahha



urusan nikah pn byk lg xsiap nie..hahhaa..mudah2han dipermudahkan segala urusan aku...insyaALLAH



p/s: x semua org sempurna...tp aku pilih yg terbaik..utk dunia n akhirat.. insyaALLAH

Sunday, 30 December 2012

sila mematangkan diri sendiri....

Posted by yuriz at 23:28
Reactions: 
0 comments
Every married/couple person knows to be faithful, stay truthful and be there for their partner through good times and bad.... By: Dawn Papandrea, source: Yahoo, edited: Yuriz

setiap kejadian dlm kehidupan kita adalah satu ujian....harungi la dgn penuh ketabahan..wlpn kadang2 kite xmmpu nk hadapi...tp minta la pertolangan dari ALLAH S.W.T dan support dr fmly, partner n kwn2...insyaALLAH kita akn lebih kuat utk hadapi...

2 3 ari ini byk yg berlaku thadap aku...ada gembira n sedih....tp aku anggap sume tu asam garam gula kehidupan aku...ia bt aku lebih matang n rasional...insyaALLAH aku akn lebih matang in future ...pengalaman mngajar kita erti kehidupan.

lengkap melengkapi antara satu sm lain akn mngukuhkan sesuatu hubungan itu...aku bharap aku mlngkapi hidup my fiance..krn dia melengkapi hidup aku....krn dia aku dpt merasa dicintai,mencintai,sedih,gembira,ketawa riang bsama,marah,menangis, etc.....dengan izin ALLAH S.W.T...
semoga ikatan ini akn berkekalan n akn mnjadi sah tdk lama lg..insyaALLAH....hehe

duit mnjd salah satu faktor pertukaran emosi wlpn kite x mementingkan duit....duit bkn segalanye..ttp segalanye memerlukan duit skang...betul ke??betul la kot..hahahha

source dr blog bff aku since skolah menengah lg nie...  NONIE LIFE N JOY: just for you
For Yuthmirul (my bff) be strong k, buat tak dgr je ngan apa org nak kata..diaorng cakap je lebih, bkn paham sgt pon..heee..wlpun rezeki ko utk dpt keje blm ada lagi..tapi rezeki ko nak kawin da ada kan kan kan..da dkt da pun majlisnya..Allah taala bagi ko rezeki yang sgt bernilai & sgt berharga (sorang adam utk ko)..so bersyukur dgn rezeki yg Allah taala bagi wlpun ko tak dpt keje lg k..doa bnyk2..jgn smp Allah tarik balik rezeki yang Dia bagi tu..(remind 4 myself jugak..) tgk aku ni belum lagi dapat rezeki tu, entah bila Allah taala nak bg..nak jugak..nak jugak..tapi its okey..just go on with our life.
ye ALLAH S.W.T bg aku rezeki yg sgt bernilai.... dan aku sgt2 bersyukur ngn kurnian yg diberi...hanya menunggu utk mnjadi ikatan yg sah disisi agama...insyaALLAH...
tiada yg lebih mngembirakn aku selain mnjadi isteri yg sah kpd ahmad fariz...hehehhe..x sanggup utk berpisah dengannye...dia la kehidupan ku...sinar kebahagianku...
 
p/s:  aku ingin mnjadi bidadari hanye utk kamu sorng....tiada yg lain...doakn yg terbaik..insyaALLAH

Thursday, 13 December 2012

sedih aku!

Posted by yuriz at 01:12
Reactions: 
3 comments
sedih aku jadi gini..huhu
sedih bila ckp aku xbsungguh2 cr keje...sedih sedih....
dh byk dh resume aku anta...dh byk dh clik "apply "...tp nak bt mcm mn blom ada balasan utk hadir interview..emmmm..sabar duhai hati....
rasa mcm nk duk dlm gua pn ada bila bncng psl keje nie...xyah aku bsemuka ngn sume org..stress wooo
korng apa tau sbb korng xmngalaminye sndr...hukhukhuk


p/s: kita kena yakin rezeki itu datang dr ALLAH S.W.T.....rezeki ada dimana2 ..yg penting sabar,usaha dan doa...insyaALLAH..semoga ALLAH mmpermudahkan aku mndpt keje..aminnn